Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
29.9.2016, Jan Vítek, aktualita
Společnost Samsung nedávno představila své nové produkty, ale při té příležitosti se také rozpovídala o své vizi budoucnosti SSD. Jak mají tedy tato úložná zařízení postupně nahrazovat pevné disky a co jim k tomu pomůže?
snajprik (1641) | 29.9.201612:45
Kto normalny by dnes kupil do PC klasicky disk? Dnes SSD 250GB stoji 70€ cca 2000Kč, co niekolkonasobne zvysi rychlost PC. Ceny sli pekne dole, pred par rokmi 80GB SSD stal 15000Kč. Dierne pasky vstriedali magnetofonove, tie kotucove disky ­(gramofony­), tie do kremikoveho neba poslali SSD SATA, a tie uz zacinaju nahradzovat M2 ­(2,5GB­/s­) s 5x vacsou rychlostou ako SATA SSD.
Odpovědět0  2
asip80 (1175) | 29.9.201613:49
1 TB HDD je 5x levnejsi nez 1 TB SSD to jen k te normalnosti ...
navic HDD se diky sve cene a vlastnostem hodi lepe na nektere veci nez SSD :­) samozrejme lide co si obcas kouknou na FB a pracuji s par dokumenty si bohate vystaci s kapacitou 120GB :­)

vidim to tak ze vyrobci HDD by se meli zamerit spolehlivost s dlouhovekosti i mimo enteprise edici jinak HDD jako takove konci protoze za nekolik let bude cena SSD natolik prizniva ze pominou i ekonomicke duvody k nakupu HDD v spotrebitelske sfere ...

desive... zprava o ustupu MLC­/SLC a nastupu QLC ruku v ruce s migraci materialu snad vyrobci vedi co delaji a zivotnost bude prijatelna i kdyz je fakt ze bych mel nejradeji disk na kterem bude napsano bude fungovat do roku 2027­-32 a neprijdete o data i kdyz se nebude pouzivat :­) nez se porad bat o data a resit zalohovani :)
Odpovědět4  0
Puppy8 (158) | 29.9.201621:13
"bude fungovat do roku 2027​­-32 a neprijdete o data i kdyz se nebude pouzivat­"

To možná bude, ale už jej nebude možné v té době připojit k žádnému zařízení a možná ani přečíst data v historickém souborovém systému. Od toho je právě cloud, který tento postupný technologický upgrade průběžně řeší :­-)
Odpovědět0  0
asip80 (1175) | 30.9.201610:14
1. cloud je ze sve podstaty v nekterych pripadech neprijatelny :­)
2. WUT ? historicky souborovy system kdyz i dnes se bezne pouzivaji i nekolik dekad stare ? ....
3. nevim ale i dnes neni problem pripojit narp. velmi stary Pata disk dokonce i zpetna kompatabilita rozhrani USB ci SATA atd. je povazovana za standard navic verim ze optika ci RJ45 pripadne bezdratovy prenos dat s nami vydrzi jeste hooodne dlouho takze obavy z toho ze bych v pripade nakupu soucasneho zarizeni nedokazal toto zarizeni pripojit za pouhych 10­-12 let a udelat si kopii na zarizeni ktere bude ­"aktualni­" v danem roce mi pripada opravdu velmi usmevna a kdyby doslo opravdu k velmi nerealnemu stavu ze by vmziku zanikly veskera stara rozhrani a byla nahrazena novymi bez zpetne kompatiblity tak se na 100% vyroji vyrobci s ­"redukcemi ­"za par korun ktere by vyresili takovou situaci
Odpovědět0  1
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.